Наші фахівці проводять безкоштовну індивідуальну консультацію по підбору та застосуванню продукції за телефоном

Переломи кісток плечового пояса і вільних верхніх кінцівок

Літо.Сонце.Море.Парки.Гори.Поїздки.Спортмайданчики.Море емоцій і безмежна кількість можливостей.Звичайно ж, хочеться використовувати теплу пору року для того, щоб активно провести час.А дітвора наскільки рада канікулам і максимальній свободі!

Відпочивайте.Радійте.Насолоджуйтесь можливостями.

І, як завжди, будьте «підкованими» знаннями «про всяк випадок».Адже відомо, що з рухомими, особливо екстремальними видами відпочинку, трапляється, що підстерігають людей різні неприємні моменти у вигляді як дрібних, так і дуже серйозних травм.

Щоб уникнути ускладнень, треба вміти надати першу допомогу потерпілому.

Розглянемо травми кісток плечового пояса (лопатка і ключиця) і вільних верхніх кінцівок (плечова кістка, дві кістки передпліччя: ліктьова і променева, кістки кисті: зап'ястки, п'ястки, фаланги пальців).

Також будемо згадувати з'єднання кісток - суглоби.


Давайте систематизуємо поняття, які бувають травми.Це удари, розтягнення і розриви зв'язок, можуть бути переломи (закриті і відкриті, зі зміщенням і без зміщення кістки).

Удари, розтягнення та розриви зв'язок завжди спричиняють відчуття дискомфорту, оскільки під час руху виникає тертя і напруження м'яких тканин.А значить, стискаються нервові корінці і виникає біль від помірного до дуже сильного.Біль блокує нормальну роботу зв'язок і людина починає берегти пошкоджену ділянку.Буває, з'являється гематома (синець), набряк.В цьому випадку краще не давати ніякого навантаження на пошкоджену ділянку.Будь-яка фіксація буде правильним рішенням.І чим жорсткіше, тим краще.Адже поставити правильний діагноз не фахівцеві в області медицини і без спеціального діагностичного обладнання складно.

Розриви зв'язок.Клінічна картина.Супроводжується болем під час руху, ущільненням м'яких тканин, набряком (буває, з'являється на другу добу), гематомою.Рухи в суглобі блоковані або обмежені.

Переломи характеризуються болем в місці механічної дії, хоч і не завжди, різким болем при спробі рухатися і під час дотику, деформацією при зміщенні кісткових відломків, набряком, що збільшується до двох діб.

Отже, перша невідкладна допомога потерпілому.

Створіть спокій травмованій ділянці, зафіксуйте її в нерухомому положенні.Прив'яжіть імпровізовані з підручних засобів дві шини.Вони можуть бути з чого завгодно, наприклад, надійна гілка з дерева, або шматок дошки.Прикладіть їх по обидва боки травмованої ділянки і прив'яжіть, щоб створити нерухомість, спокій.

По можливості прикладіть холод.

Якщо швидко «росте шишка», це означає, що пошкоджена велика кровоносна судина під шкірою.Притисніть цю ділянку рукою, тугою пов'язкою або джгутом.

Організуйте транспортування потерпілого до лікаря.

Далі лікар поставить правильний діагноз.Якщо необхідно - призначить додаткові обстеження.

Важливо знати, що при травмах з підозрою на розриви суглобових зв'язок і переломи найголовніша умова, яку необхідно дотримуватися - це обмежити рух, створити спокій.Тобто забезпечити жорстку фіксацію пошкодженої ділянки, щоб потерпілий не отримав больовий шок і щоб уникнути ускладнень.Для сучасної фіксації кінцівки, створення суглобу комфорту і спокою є вдосконалені ортопедичні пристрої, які допоможуть запобігти в подальшому мікротравм і різких больових відчуттів, скоротять період відновлення до мінімуму.Ось такий рукотримач Вам допоможе підібрати наш фахівець за призначенням лікаря.


На зображенні №1 показаний промисловий бандаж плечовий підтримуючий косинка або рукотримач косинка.Рекомендується для розвантаження і фіксування вільної верхньої кінцівки при травмах, може використовуватися як тимчасова часткова іммобілізація.

На зображенні №2 показаний промисловий бандаж плечовий підтримуючий і фіксуючий або рукотримач ДЕЗО-1.Рекомендується для розвантаження і фіксування верхньої кінцівки при травмах.Надійно фіксує і розвантажує плечовий пояс і передпліччя.Може рекомендуватися лікарями замість гіпсу.

На зображенні №3 показаний промисловий бандаж плечовий підтримуючий і фіксуючий ДЕЗО-2.Рекомендується для розвантаження і жорсткого фіксування верхньої кінцівки при травмах.Жорстко фіксує і розвантажує плечовий пояс і передпліччя.Може рекомендуватися лікарями замість гіпсу.

Звернення до лікаря обов'язкове, щоб уникнути ускладнень.Лікар також дасть вам рекомендації щодо подальших дій.

Ми сподіваємося, що наша інформація була для вас корисною.

Бажаємо Вам в доброму здоров'ї здійснювати свої найсміливіші плани!

АвторТМ "СТАН" всі права захищені.

Копіювати текст дозволяється за умови посилання на дану статтю.

Відповіді на питання / Задати питання

Задайте своє питання